4 Ocak 2012 Çarşamba

Hadi başlıyoruz !


Merhaba dostlar,

Bahçemize hoş geldiniz her şeyden önce. Keyifli bir gezinti olmasını dileriz.
 Burası atalarımıza kadar uzanan bir diyarın kapısı ve kapıda durmuş sizi de içeri davet ediyoruz . Bu bahçede  atalarımızın kökenlerine uzanan bir  tarih yolculuğuna çıkarken  aynı zamanda bilinmeyen ve bizlere anlatılmayan dipnotları da sizlerle paylaşıp bir miktar şaşkınlık açığa çıkartacağız.Bu işe keyifli tarih sohbetleriyle yola çıktık sizlerin de öğrendiğiniz yeni şeylerle keyif alıp kültürümüze dair bilgi hazinenizi genişletmekten mutluluk duyacağınızı umuyoruz.

Ben Bilge ,

İşletme Mezunu ve bir yazma sevdalısıyım. Bugünlerde de, içimde köklerimin derdine düşmüş bir heyecanperest, daha çok şey öğrenmek ve paylaşmak için yakama yapışmış durumda. Bu bloğa metinlerin edebileştirilmesi ve sizlere en samimi bir dille yansıtılması konusunda emek vermeye çalışacağım.Blogtaki bilgiler tamamen değerli arkadaşım Rafet ‘e ait.Ve şimdi söz O’nda …

Ben Rafet,

Tarih yoluna baş koymuş, ailesinin itirazlarına rağmen tarih sevgisi ağır basmış, okulunu bu yıl bitirmiş taze bir öğretmenim. Denizsözlük’te çömez bir yazar olarak yazmaya başladıktan kısa bir süre sonra ‘tazekahve’ isminde çok ama çok değerli bir yazarla tanıştım. Kısa bir süre sonra bu tanışıklık dostluğa dönüştü. Sohbetlerimizde konu ilgi alanım olduğu için sık sık tarihe kaydı ve sonuçta da değerli arkadaşım Bilge’nin kafasında önünüzde duran çalışmanın planı oluştu. Her şeyden önce insan olarak hatalarımız olabilir. Siz okurlara düşen de hatalarımızı bize göstermek olacaktır. Anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Bir de haddim olmayarak şunu iddia edebilirim ki Bilge’nin üst bilgide verdiği gibi çalışmalarda benim aktif yönümden ziyade onun emeği ön plandadır. Umarım herkese faydalı olur.

Saygılarımızla sevgili dostlar…

                                                                                                                  

5 yorum:

okuryazar naneşekeri dedi ki...

Buraya da aynı dileklerimi yazacağım.

Hayırlı, uğurlu, bol okurlu olsun yeni blogunuz.

Ben aranıza katıldım bile :)

bırtutamkekik dedi ki...

hayırlı uğurlu ve gani gani okurlu bir sayfa olur inşallah..
tarimiz bizim gerçeklerimiz ve saptırılmadan,hoş bir lisan ile siz iki değerli kardeşimizden bunları okumak çok zevkli olacak,eminim buna.
takibinizdeyim...
muhabbetle.

(aynı kulvarlarda olmasakta,sayfama bekliyorum sizi de)

Tarihin Arka Bahçesi dedi ki...

okuryazar naneşekeri,

Çok teşekkür ederiz , bizleri yalnız bırakmadınız.Hoş ve bilgilendirici paylaşımlarla birlikteyiz inşaallah :)

birtutamkekik,

canımcım tam da amacımızı özetler bir yorum olmuş seninki.Çok teşekkür ederiz.İnşaallah dediğin gibi faydalı oluruz ve bloğuna geliyoruz ekliyoruz hemen kendimizi :) Sevgiler :)

FFatiHH dedi ki...

Belirli bir konu üzerinde emek vereceğiniz bir blog olması çok güzel. İlgiyle takip edeceğimdir. Bilge'yi zaten tanıyorduk. Rafet'i de tanıdığımıza memnun olduk. Başarılar. :)

Tazekahve dedi ki...

Fatih çok teşekkür ederiz. İlk postlar heyecanlı tabi bizim için de :) İlgi alaka en büyük desteğimiz. Çok sağolasın :)